Tiroid hastalığı göz sağlığı ile doğrudan ilişkili

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Didem Serin’denden Tiroid Hastalıklarının Göz Sağlığı Üzerindeki Etkilerine İlişkin Önemli Açıklamalar

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Didem Serin, tiroid hastalıklarının göz sağlığı üzerindeki etkilerine dair açıklamalarda bulundu. Özellikle sigara kullanımının göz bulgularını ağırlaştırabileceğini belirten Prof. Dr. Serin, tedavi sürecinde düzenli kontrollerin hayati önem taşıdığına vurgu yaptı.

‘TIROİD HASTALIKLARI GÖZDE ÇEŞİTLİ BULGULARLA ORTAYA ÇIKABİLİYOR’

Tiroid hastalıklarının gözde çeşitli bulgularla ortaya çıkabileceğini ifade eden Prof. Dr. Didem Serin, bu bulguların şiddetinin kişiden kişiye değişiklik gösterdiğini belirterek, “Bazı hastalarımızda gözde ileri çıkma, şaşılık, kapakta açılma, gözü kapatamama, kızarıklık, sulanma ve batma gibi durumlarla karşılaşabiliyoruz. Bu bulgular sadece Graves hastalığında değil, nadiren diğer tiroid hastalıklarında da gözlemlenebiliyor” dedi.

‘SİGARA İÇEN HASTALARDA GÖZ BULGULARI DAHA AĞIR SEYREDEBİLİYOR’

Tiroid hastalarında göz bulgularının ortaya çıkmasında sigaranın büyük bir risk faktörü olduğunu belirten Prof. Dr. Serin, “Sigara içen hastalarda göz bulguları çok daha ağır seyredebiliyor. Tedavi gerektiğinde ise cevap verme oranı oldukça düşük olabiliyor” diye konuştu. Hastaların sigarayı mutlaka bırakmaları gerektiğine vurgu yapan Prof. Dr. Serin, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinin de önem taşıdığını söyledi.

KONTROL VE TEDAVİ SÜRECİ

Tiroid hastalarında düzenli göz kontrollerinin önemine değinen Prof. Dr. Serin, hastaların göz bulguları hissettiklerinde mutlaka göz doktoruna başvurmalarını önererek şunları söyledi:

“Bazı hastalarımızda kortikosteroid tedavisi gerekebiliyor. Tedavi sürecini hastayla detaylı bir şekilde konuşmak önemli. Çünkü bazı hastalarda ek tedavi yöntemlerine de ihtiyaç duyabiliyoruz. İlaç tedavisine yanıt vermeyen vakalarda bazen acil cerrahi müdahale gerekebiliyor. Gözde içeri doğru alınma, kapak düzeltilmesi veya şaşılık gibi kalıcı göz bozuklukları cerrahi yöntemlerle düzeltilebiliyor. Erken teşhis ve düzenli takip tedavi başarısında büyük rol oynuyor.”

Related Posts

Yattığınız yerde postürünüz çökmesin! Bozukluk uykuda başlıyor, düzeltmek kolay

Gece uyurken aldığınız pozisyon bütün duruşunuzu etkiler. Eğer çökmeye veya kamburlaşmaya meyilliyseniz basit değişiklikler daha iyi hizalanmayı destekleyebilir ve zamanla biriken gerginliği hafifletmeye yardımcı olabilir. Peki yanlış alınan yatış pozisyonları ve gün içinde yapılan duruş bozuklukları nelerdir?

MHRS’de tepki çeken uygulama kaldırıldı

Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu, girişimleri ve kamuoyunun tepkisi sonrasında Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ndeki “evli/evli olmayan” ayrımının kaldırıldığını duyurdu.

Zorlu ameliyat başarılı geçti ama kadının kalbinin simsiyah olduğu ortaya çıktı

Avusturya’da 65 yaşındaki bir kadının yaşadığı nefes darlığı şikayeti, sıradan bir kalp rahatsızlığı gibi görünse de yapılan incelemeler sıra dışı bir gerçeği ortaya çıkardı. Kadının kalbi, nadir görülen bir genetik hastalık nedeniyle siyaha boyanmıştı.

Yatakta asla yüz üstü yatmayın: İşte nedeni

Gece boyunca nasıl uyuduğunuz dinlenme kalitenizi değil, tüm vücut sağlığınızı etkileyebilir. Uzmanlara göre bazı uyku pozisyonları, omurgayı zorlarken nefes almayı da güçleştiriyor. Özellikle yüzüstü yatmak, pek çok riski beraberinde getiriyor. İşte nedeni…

“Çocuklarda ekran maruziyeti nedeniyle kabızlık sorunu daha sık görülüyor”

“Çocuklarda ekran maruziyeti nedeniyle kabızlık sorunu daha sık görülüyor”

Uzmanından Parkinson için ‘bakla’ uyarısı

Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Gülay Kenangil, taze baklanın içeriğindeki doğal levodopa maddesinin Parkinson hastalarında kullanılan ilaçlara benzer etkiler gösterebileceğini vurguladı. Yapılan bilimsel çalışmalar, bakla tüketiminin motor semptomları azaltabileceğini ortaya koyuyor.