Karayemiş Çekirdeği Hayatını Tehlikeye Attı

Trabzonlu Kadın, Yuttuğu Karayemiş Çekirdeği Yüzünden Hayati Tehlikeyle Karşılaştı

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yaşayan 66 yaşındaki Fatma Karabacak, yuttuğu karayemiş çekirdeğinin soluk borusundan akciğerine gittiğini fark etti. Akciğerine zarar veren çekirdek, bir kısmının çürümesine neden oldu. Karabacak, yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.

Akciğer enfeksiyonlarına sık sık yakalanan hasta, yaşadığı şikayetlerin geçmemesi üzerine doktora başvurdu. Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Celal Tekinbaş, yapılan tetkikler sonucunda akciğerinde yabancı bir cisim tespit ettiklerini belirtti.

Yapılan incelemeler sonucunda ortaya çıkan durumu anlatan Dr. Tekinbaş, “Hastamızın akciğerinde normal olmayan bir lezyon gözlemledik. Yapılan çekimler sonucunda akciğerin orta kısmında tümöre benzeyen bir lezyon olduğunu fark ettik. Gerekli işlemlerin ardından hastaya başarılı bir operasyon gerçekleştirdik” dedi.

Ameliyat sırasında ortaya çıkan çekirdeğin, akciğeri tıkayarak olumsuz etkilere neden olduğu belirtilirken, hastanın sağlığının şu an iyi olduğu ve taburcu edileceği ifade edildi.

Dr. Tekinbaş, yaşanan duruma dikkat çekerek, “Yemek yerken ani gülme, öksürme veya nefes alma sonucunda yabancı cisimlerin hava yoluna kaçabileceğini unutmamak gerekir. Hasta, yaşadığı şikayetlerde gecikirse ciddi sonuçlarla karşılaşabilir” uyarısında bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / BEKİR KOCA – Sağlık

Related Posts

Kavurucu sıcaklarda buzla serinlemek isteyenler dikkat: Yarar sağlayalım derken zarar verebilirsiniz

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde yüksek sıcaklıklara karşı uyarırken uzmanlar sıcak çarpmaları ve özellikle sıcaklarda çalışanlar olmak üzere vatandaşların serinlemek için buz kullanmasıyla ilgili bilgi verdi.

Türkiye’de 13 milyon kişi aynı derdi taşıyor: Şimdi de iyileşmek için kola içip, patates yiyorlar

Türkiye’de yaklaşık 13 milyon kişinin mücadele ettiği bu nörolojik sorun, iş gücü kaybından sosyal izolasyona kadar pek çok olumsuz sonucu beraberinde getiriyor. Uzun süredir kesin bir tedavisi bulunamayan migrene karşı insanlar çareyi bazen ilaçlarda, bazen ise TikTok’ta gördükleri sıra dışı önerilerde arıyor.

Felç riskinin en yüksek olduğu kan grubu açıklandı

Yeni bir genetik araştırma, A kan grubuna sahip bireylerin 60 yaşından önce felç geçirme riskinin diğer gruplara göre daha yüksek olduğunu ortaya koydu. Araştırmaya göre O grubu bireyler ise daha düşük risk taşıyor.

HPV aşısı nedir? HPV aşısı kimlere yapılır? HPV aşısı ne zaman ücretsiz olacak?

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, HPV aşısının ücretsiz olarak uygulanmaya başlanacağını açıkladı. HPV aşısı nedir? HPV aşısı kimlere yapılır? HPV aşısı ne zaman ücretsiz olacak?

Yattığınız yerde postürünüz çökmesin! Bozukluk uykuda başlıyor, düzeltmek kolay

Gece uyurken aldığınız pozisyon bütün duruşunuzu etkiler. Eğer çökmeye veya kamburlaşmaya meyilliyseniz basit değişiklikler daha iyi hizalanmayı destekleyebilir ve zamanla biriken gerginliği hafifletmeye yardımcı olabilir. Peki yanlış alınan yatış pozisyonları ve gün içinde yapılan duruş bozuklukları nelerdir?

MHRS’de tepki çeken uygulama kaldırıldı

Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu, girişimleri ve kamuoyunun tepkisi sonrasında Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ndeki “evli/evli olmayan” ayrımının kaldırıldığını duyurdu.