Kalmış yemek neden daha lezzetli

Uzmanlara göre yemek, pişirmeyi bıraktığınızda o anki haliyle kalmıyor, sürekli değişime uğramaya devam ediyor. Zamanla, özellikle sıvı veya sos içindeki yiyecekler arasında bir lezzet aktarımı yaşanıyor. Bu, bir yiyeceği pişirmeden önce marine etmekteki gibi lezzeti arttırıyor.

Baharatlardaki tat molekülleri de bekledikçe yiyecekteki yağlara yapışarak alınan lezzetin artmasını sağlıyor. Damakta tadın fark edilmesini kolaylaştıran yağ, aromanın dildeki tat tomurcuklarında daha uzun süre kalmasına olanak sağlayarak deneyimi yoğunlaştırıyor. Baharatların tadı da biraz zaman geçtikçe daha yumuşak bir hal alıyor ve damakta daha iyi bir his bırakıyor.

Ayrıca yemek içindeki nişasta gibi şekerler daha fazla parçalanarak lezzeti arttırıyor.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir