Hollanda ve Türkiye deneyimini birleştiriyor… Türkiye gübrede bölgesel üs oldu






Türkiye ve Hollanda Tarımının Birleşiminden FerNaBio Fertilizer

Türkiye ve Hollanda Tarımının Birleşiminden FerNaBio Fertilizer

FerNaBio Fertilizer Genel Müdürü Rıdvan Pektaş, Türkiye’nin tarım potansiyelini ve çevre dostu çözümlerini kullanarak Türk çiftçilerine destek olmayı amaçladıklarını söyledi. Pektaş, Türkiye’nin bölgesel bir tarımsal merkez olma potansiyeline dikkat çekerek, bu iş birliğinin iki ülke tarım sektörüne de katkı sağlayacağını belirtti.

Pektaş, FerNaBio Fertilizer olarak bitki besleme konusunda yenilikçi ürünler geliştirerek tarımda verimliliği artırmayı hedeflediklerini vurgulayarak, “Gübreleme sadece üretimi artırmakla kalmamalı, aynı zamanda çevre dostu yöntemlerle gerçekleştirilmelidir.” dedi. Hollanda’nın ileri teknoloji gübreleme çözümlerini Türkiye’ye taşıdıklarını ve çiftçilere en uygun ürünleri sunduklarını belirtti.

Rıdvan Pektaş, Hollanda’nın yüksek kaliteli toz ve sıvı gübre teknolojilerini Türkiye’nin geniş tarım arazileriyle birleştirerek, farklı iklim koşulları ve toprak yapısına uygun çözümler sunarak üreticilerin ihtiyaçlarını karşıladıklarını dile getirdi. Ayrıca organik ve kimyasal gübrelerin yanı sıra mikrobiyal gübrelere de odaklandıklarını belirtti.

Rıdvan Pektaş, “Toprak ve çevre dostu gübreleme önceliğimizdir” diyerek, tarımda sürdürülebilirlik ve çevresel etkilerin azaltılmasının önemine vurgu yaptı. Türkiye’nin geniş tarım alanlarıyla Hollanda’nın yenilikçi teknolojisini birleştirdiklerini söyleyen Pektaş, amacın yüksek verim ile birlikte toprağı koruyan çevre dostu bir tarım yaklaşımı benimsemek olduğunu belirtti.

Pektaş, Türkiye’nin yanı sıra Türk Cumhuriyetleri ve Orta Doğu pazarlarında da faaliyet gösterdiklerini açıklayarak, yüksek kalitedeki ürünlerle uluslararası arenada rekabet gücünü artırmayı hedeflediklerini belirtti. Tarım sektörünün sürekli değiştiğini ve geliştiğini belirten Pektaş, şirketin sürekli yenilikçi ve etkili çözümlerle ürün geliştirmeye odaklandığını ve tarımsal üretimde kaliteyi ve sürdürülebilirliği artırmayı hedeflediklerini ifade etti.


Related Posts

Euro Bölgesi’nde perakende satışlar martta geriledi

Euro Bölgesi’nde perakende satışlar, mart ayında önceki aya göre yüzde 0,1 azaldı.

Borsa güne yatay başladı: Fed ve Fitch Heyecanı! (7 Mayıs 2025)

Dün alıcılı bir seyir izleyen BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,25 değer kazanımıyla 9.134,68 puandan kapatmıştı. Bugün açılışta endeks, önceki kapanışa göre 1,85 puan yükselerek 9.136,54 seviyesine ulaştı. Sektör endekslerinde bankacılık yüzde 0,12 …

Dev bankanın tahmini sonrası gözler piyasalarda! Gram altın 5 bin lira olur mu?

Altın fiyatları geçen hafta sert düşüş gösterdikten sonra yeni haftada hızlı bir çıkış yakaladı. Salı günü gram altın fiyatı 4 bin 200 lirayı geçerken, ABD’li dev bankadan bir tahmin geldi. Goldman Sachs, ons altın için 4 bin dolar hedefini koruduğunu açıkladı. Peki gram altın fiyatı 5 bin lirayı görür mü? İşte cevabı…

TOBB Başkanı’ndan Şimşek’e vergi tepkisi: Her fabrikanın kapısına memur koyarak, polisiye tedbirle vergi geliri artmaz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bütün organize sanayi bölgelerinin giriş ve çıkışlarına denetim memurları yerleştirileceğini açıklamasına TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu tepki gösterdi.

Küresel piyasalar merkez bankalarına odaklandı: “Bekle-gör” dönemi

Yatırımcılar, Fed ve BoE’nin bu hafta açıklayacağı faiz kararlarını beklerken, piyasalarda yön arayışı ve dalgalı seyir öne çıkıyor. Ticaret savaşları, altın fiyatları ve medya hisselerindeki düşüş ise gündemin diğer sıcak başlıkları.

Bakan Şimşek, TÜİK verilerini değerlendirdi: ‘Mucize bekleyenler olabilir…”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranlarına ilişkin ”Bu sene enflasyonun, Merkez Bankamızın hedef tahmini olan yüzde 19-29 aralığında kalması ihtimalini oldukça yüksek görüyoruz” açıklamasını yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir