Deri konfeksiyon sektörü katma değerli üretimle ihracatı artırdı

Türkiye Deri ve Kürk Modası Fuarı, Antalya’da Firmaları ve Yabancı Alıcıları Buluşturdu

Türkiye Deri Konfeksiyonları Derneği (TDKD) tarafından organize edilen “14. Deri ve Kürk Modası Fuarı”, yerli firma temsilcileriyle 1500 yabancı alıcıyı Antalya’da bir araya getirdi.

Fuarın hem katılımcılarından hem de İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin (İDMİB) başkanı olan Karaca, deri ve deri mamullerinin ayakkabı, saraciye, deri konfeksiyon ve tabakhane gibi 4 ana sektörden oluştuğunu belirtti ve geçen yılı 1 milyar 570 milyon dolarlık ihracatla tamamladıklarını açıkladı.

Karaca, katma değeri yüksek bir ihracat performansı sergilediklerini vurgulayarak, özellikle deri konfeksiyon sektöründe güçlü pazarlara odaklandıklarını ve bu stratejinin meyvelerini almaya başladıklarını dile getirdi.

Deri konfeksiyon sektöründe yılın ilk 4 ayında 44,5 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştiğini belirten Karaca, bu rakamın geçen yıl aynı dönemde 31 milyon dolar civarında olduğunu ifade etti.

2025’e olumlu bir başlangıç yaptıklarını söyleyen Karaca, “Deri konfeksiyon sektörümüz geçen yılı neredeyse hiç kayıp yaşamadan kapattı ve 2025’in ilk 4 ayında %44’lük bir büyüme gösterdi. Bu, dünyadaki genel ekonomik zorluklara rağmen sektörümüzün başarısı için son derece önemli.” dedi.

Pazar çeşitliliğine ve yüksek hacimli ithalat yapan ülkelere yönelik çalışmalara büyük önem verdiklerini belirten Karaca, geçen yıl en fazla ihracat yapılan ülkenin ABD olduğunu ve bu ülkeyi doğu bloğu ülkelerinin izlediğini söyledi.

Karaca, e-ticaretin sektör için büyük bir hedef olduğunu ve bu alanda yoğun çalışmaların sürdüğünü belirtti. Küresel ticaretin önemli bir bölümünün artık e-ticaretten gerçekleştiğine dikkat çeken Karaca, “Dünyaya tek bir tıklamayla ulaşmak istiyoruz ve hedeflerimizi bu doğrultuda belirliyoruz.” dedi.

Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği (TDKD) Başkanı Sarıgül’den Katma Değer Vurgusu

TDKD Başkanı Sarıgül, sektörlerinin katma değerli ürün üretimine odaklandığını belirterek, dünya genelinde benzersiz ürünler üretmeye başladıklarını söyledi. Sarıgül, mücevherat sektöründen sonra katma değeri yüksek olan ikinci bir sektör olduklarını vurguladı ve şunları ekledi:

“Fiyat rekabetinden uzaklaşıp katma değeri yüksek ürünler üreterek küresel rekabet alanındaki yerimizi sağlamlaştırmaya çalışıyoruz. Kanada ve ABD, sektörümüz için önemli bir pazar haline gelmeye başladı. Bu potansiyeli daha da genişletmeye çalışıyoruz. ABD, en büyük hedef pazarlarımızdan biri.”

Related Posts

‘Tüketici stoklama alışkanlığını bıraktı’

TÜRK Henkel Yürütme Kurulu Başkanı Güray Yıldız, fiyatların stabilize olmasıyla birlikte tüketicilerin stoklama alışkanlığını terk ettiğini ve bunun bir sonucu olarak perakendecilerin pazarı hareketlendirmek için promosyonlar yapmaya başladığını söyledi.

Xiaomi YU7 piyasayı ateşledi rekor sayıda sipariş aldı

26 Haziran’daki çıkışından sadece 72 saat sonra, veriler YU7 için Çin’deki 351 Xiaomi mağazasında 280.800 ila 315.900 arasında sipariş alındığını gösteriyor. Bunların ciddi siparişler olduğunu ve iade edilmeyen depozitolar anlamına geldiğini …

Çarşamba günü akaryakıta dev zam geliyor

Brent petrol fiyatlarında yaşanan dalgalanmanın ardından motorin grubuna çarşamba gününden itibaren geçerli olacak şekilde 1,70 TL zam yapılacağı öğrenildi. Geçtiğimiz hafta açıklanan ÖTV değişikliği nedeniyle benzine 2,26 TL, motorine ise 2,12 TL zam gelmişti.

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Dolar ve Euro güne nasıl başladı?

Bakanlık harekete geçti, tek tek tespit edildi! Toplam 4 milyon lira ceza

Satılık daire ilanlarındaki fahiş artışları, Ticaret Bakanlığı mercek altına aldı. Bazı ev sahiplerinin konut fiyatlarına kısa süreler içinde milyonlarca lira zam yaptığı belirlendi. 21 ev sahibine 4 milyon lira ceza verildi. Uzman isim; “Sistemden …

Akaryakıt, sigara ve alkol fiyatlarına zam geliyor: ÖTV’deki ‘otomatik artış’ netleşti

Temmuz 2025 ÖTV zammı belli oldu. TÜİK’in açıkladığı Yİ-ÜFE oranı aylık yüzde 2.46 oranında arttı. Bu oran doğrultusunda akaryakıt, sigara ve alkol ürünlerine otomatik vergi zammı geldi. Peki, sigaraya ne kadar zam geldi? Benzin ve motorin zammı ne kadar oldu?